+ Meer informatie

Cultuur in België

1 minuut leestijd

Deze aflevering van de wekelijkse rubriek is gewijd aan culturele uitingen in België, met name in Vlaanderen. Het is in dat land gebruikehjk dat zo ongeveer elke stad wel regelmatig, soms jaarlijks, een hteraire of culturele prijs uitschrijft, van Blankenberge (met de Kofschip-Prijs voor Literatuur) tot bij voorbeeld Eekio, tussen Brugge en Gent, dat dit jaar 750 jaar bestaat. Zo is er nu de Kunstprijs 750 jaar Eeklo, in samenwerking tussen het stadsbestuur en de Intercommunale maatschappij voor energievoorziening in West- en Oost-Vlaanderen. De IMEWO heeft in Knokke een eigen kunstgalerie en richt exposities in binnen haar gebied; o.a. Brugge, Gent, Schelde en Durme en het Meetjesland.

De Kunstprijs Eeklo staat alleen open voor kunstenaars, die twee-dimensionaal en binnen het gebied van genoemde maatschappij werken. Materiaal, techniek en thema is vrij. Maximaal drie werken kan men inzenden. Er zijn één laureaat en twee eervolle vernieldingen. Een selectie van de werken wordt geëxposeerd in de Stedelijke Academie van Eeklo. De hoofdprijs bedraagt 150.000 B.francs (ruim 7500 gulden) en wordt bekendgemaakt op 14 december. Het kunstwerk wordt eigendom van de IMEWO, die het schenkt aan de stad Eeklo. De eervolle vermeldingen worden gehonoreerd met een prijs van 25.000 B.francs (zo'n 1350 gulden).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.