+ Meer informatie

Hoogovens bouwt aluminiumsmelter op IJsland

1 minuut leestijd

REYKJAVIK - IJsland heeft met een Amerikaanse-Zweeds-Nederlands consortium een principe-akkoord gesloten voor de bouw van een aluminiumsmelter. Voor Nederland doet Hoogovens Aluminium mee In het project.

De smelter krijgt een capaciteit van 200.000 ton per jaar en gaat 900 miljoen dollar (1,7 miljard gulden) kosten. De details voor de gezamenlijke onderneming zullen op 20 september zijn geregeld. De vestigingsplaats moet ook nog worden gekozen.

In het nieuwe bedrijf dat de smelter gaat bouwen, zal de Amerikaanse Alumax een belang krijgen van 30 tot 40 procent en de Zweedse Granges en Hoogovens beide 25 tot 35 procent. Voor de smelter wordt gebruik gemaakt van de overvloedige geothermische en waterkrachtenergie die IJsland bezit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.