+ Meer informatie

Belastingen fors omhoog in Ëchteld

Reinigingsrecht met 22 procent

1 minuut leestijd

ECHTELD — Om financieel het hoofd boven water te kunnen houden is het volgens de begroting 1982 nodig de reinigingsrechten met 22 procent te verhogen. De onroerend-goed-belasting zou zes procent verhoogd moeten worden. Voor de overige gemeentelijke belastingen staat 4 procent verhoging genoteerd.

De gemeente Echteld heeft een tekort van 301.894,64 gulden. Dat bedrag bestaat uit een tekort van bijna 200.000 gulden op de begroting, vermeerderd tnet diverse noodzakelijke uitgaven. Hieronder vallen ook de kapitaalslasten van de door de SGP al enkele jaren bepleite aanleg van riolering in het buurtschap Eldik (onder Ochten). De kosten daarvari bedragen 900.000 gulden. traat en de slootdemping Dr. A. J. Kraaijstraat en Wilgenlaan te Ochten in het jaar 1982. Daardoor wordt een besparing bereikt van 136.110 gulden. De brandweer krijgt minder geld voor oefeningen en de verenigingen krijgen minder subsidie in d,e huurkosten van zaal- en veldsportaccommodaties. Naar de mening van b en w dienen kleine subsidies, aan onder andere de Bond tegen het vloeken, te vervallen.

Als de raad ermee akkoord gaat zal ook op het wegenonderhoud worden bezuinigd. B en w wijzen de gemeenteraad erop dat iedere besteding die men in 1982 zal doen, en die niet op de •begroting staat, ten laste zal komen van de financiële reserves.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.