+ Meer informatie

Ridderkerk werkt aan bibliotheken

Samen werking met Rotterdam

1 minuut leestijd

RIDDERKERK — In de gemeente Ridderkerk wordt hard gewerkt aan uitbreiding van de bibliotheken. Dit blijkt uit het gemeentelijk bibliotheekplan dat onlangs door de raad werd behandeld. Het ligt in de bedoeling, dat binnen enkele jaren naast de huidige drie vestigingen en één bibliobus er nog één vestiging bij komt.

Oorzaak hiervan is, dat men vanwege de toenemende werkloosheid en de arbeidsverkorting meer vrije tijd krijgt en meer de weg naar de bibliotheek vindt. Daarnaast is er de uitbreiding in de nieuwe woonwijk Drievliet, waar ook een nieuwe vestiging zal moeten komen. Ook de uitbreiding in de bestaande bibliotheken vergt de aandacht, omdat men denkt aan plannen ten aanzien van de mediatheek (platen, films, geluidsbanden enz.). Voor wat de uitbreiding betreft, zijn ook ambtelijke onderhandelingen met de gemeente Rotterdam gaande.

Samenwerking

De Ridderkerkse raad heeft er veel belang bij om samen te werken met de gemeente Rotterdam. In de wijk Bolnes is namelijk een klein bibliotheekfiliaal, dat Bolnes moet voorzien, maar ook de nabij gelegen nieuwe Rotterdamse woonwijk Beverwaard, waar geen bi bliotheekvestiging aanwezig is. Als d overeenstemming van samenwerkini wordt bereikt, zoals zich de raad da voorstelt, zal de gemeente RidderkerJ geen grote investeringen behoeven t doen voor het inrichten van een hoofd vestiging •

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.