+ Meer informatie

Topman Bond biedt aan op te stappen

1 minuut leestijd

LONDEN - De Australische zakenman Alan Bond heeft gisteren aangeboden op te stappen als topman van het Bond-imperium. In ruil daarvoor moeten de schuldeisers zich rustig houden.

Bond Corp zucht onder een schuldenlast van omgerekend ƒ 9 miljard. De verkoop van bezittingen heeft tot, dusver weinig verlichting gebracht. Bond wil opstappen op voorwaardei dat de schuldeisers akkoord gaan met' een herstructurering van de onderneming en meteen vrijstelling van betaling van rente en aflossing gedurende eën jaar. Dat heeft Peter Lucas, directeur van Bond Corp, gisteren verklaard.

In Londen vergaderden schuldeisers over de twee voorstellen. Een beslissing is uitgesteld tot 9 augustus, om alle aandeelhouders de gelegen-' heid te geven kennis te nemen van de plannen.

Het bedrijf van Bond draait slecht. Vorig boekjaar werd een verlies geleden ^an ƒ 1,3 miljard, toen een record in de Australische geschiedenis. Dat werd later nog overtroffen door Bell Resources, ook een onderneming van Bond, met een verlies van ƒ 1,6 miljard. Tot Bond Corp behoren brouwerijen, onroerend-goed. mediabelangen en beleggingsactiviteiten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.