+ Meer informatie

Brand in centrum Assen

1 minuut leestijd

ASSEN — In de nacht van vrijdag op zaterdag is omstreeks drie uur brand uitgebroken in het warenhuis van de firma Gans aan het Koopmansplein in het stadscentrum van Assen.

Volgens de politie van Assen is de brand ontstaan bij een aangrenzende groentewinkel aan het Koopmansplein doordat kratten die buiten voor de winkel stonden zijn aangestoken. De winkel maakt deel uit van een gebouw waarin ook het warenhuis Gans-sport is gevestigd. Een etage van het warenhuis dat boven de winkel ligt, heeft rook- en waterschade opgelopen. De totale schade wordt geschat op driehonderdduizend gulden. Een juwelier dichtbij de groentewinkel zag tijdens de brand zijn ruiten springen door de hitte. Hij ontruimde ogenblikkelijk daarna zijn vitrines.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.