+ Meer informatie

Onderscheidingen

3 minuten leestijd

Tijdens een afscheidsreceptie in de raadzaal van het bestuurscentrum heeft burgemeester drs. Ch. Leeuwe op donderdag 4 april een koninklijke onderscheiding toegekend aan de heer J. Schipper uit Oud-Beijerland. De heer Schipper werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Schipper was bijna 39 jaar in dienst van de gemeente Oud-Beijerland en heeft daar alle gemeentelijke rangen doorlopen. Om gezondheidsredenen werd hem op eigen verzoek op 1 februari eervol ontslag verleend uit zijn functie als hoofd van algemene zaken en loco-secretaris. Naast zijn dagelijks werk bekleedde de heer Schipper nog vele andere functies op maatschappelijk en kerkelijk gebied. De heer H. Gruis uit Sliedrecht kreeg vrijdag uit handen van burgemeester Ch. Th. Spijkerboer de gouden eremedaille, verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg die bij de gelegenheid van zijn 40-jarig dienstverband bij baggermaatschappij Koninklijke Boskalis Westminster NV in Papendrecht. Binnen het bedrijf vervulde hij vele functies: meestal meer dat een tegelijk. Op het onderwijsgebied voor de baggerwereld heeft hij zich ook zeer verdienstelijk gemaakt. Zo schreef hij onder meer cursussen voor molen- en zuigbazen. Verder is de heer Gruis ook betrokken bij het Nationaal Baggermuseum. Op 2 april heeft de heer J. A. de Wilt uit Vlaardingen de eremedaille in goud, verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau, ontvangen uit handen van burgemeester A. A. J. M. van Lier. De heer De Wilt zette op vijftienjarige leeftijd het levensmiddelenbedrijf van zijn vader voort. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot twee grote zelfbedieningszaken met 40 tot 50 medewerkers. Naast de werkzaamheden voor zijn eigen bedrijf was de heer De Wilt actief in de Nederlandse Grossiersvereniging en de plaatselijke organisatie van ondernemers (OVO). De heer A. M. J. Gorissen uit Oud-Beijerland kreeg tijdens een feestelijke receptie in het bedrijfsrestaurant van het hoofdkantoor van KONI in Oud-Beijerland de eremedaille in zilver, verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau opgespeld door burgemeester drs. Ch. Leeuwe. Op 29 maart was de heer Gorissen veertig jaar in dienst van KONI. Momenteel vervult de jubilaris de functie van groepsleider-constructeur van de spoorwegschokdempers. Tevens is hij jarenlang onbezoldigd havenmeester van Oud-Beijerland geweest. Daarnaast ontving de jubilaris de gouden draagspeld met briljant, uitgereikt door de algemeen directeur C. R. van der Heijden.

Uit handen van burgemeester drs. Ch. Leeuwe ontving de heer D. J. Ambtman uit Oud-Beijerland dinsdag 2 april in het gemeentelijk bestuurscentrum de versierselen behorend bij de eremedaille in zilver, verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau. Ambtman was op 1 april veertig jaar in dienst van de elektrotechnische maatschappij Van Rietschoten en Houwens BV in Rotterdam. Door studie en ervaring ontwikkelde hij zich tot een allround-technicus en projectleider. Onder leiding van de heer Ambtman werden projecten voor Rijkswaterstaat gerealiseerd voor wat betreft de elektrotechnische installaties van onder andere de Van Brienenoordbrug en de stormvloedkering Oosterschelde. De heer F. W. Scherpenisse uit Sint-Annaland heeft op 5 april een koninklijke onderscheiding gekregen. Burgemeester H. A. van der Munnik reikte de zilveren eremedaille, verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau, uit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.