+ Meer informatie

Heverlee weer in impasse over verkoop pand

1 minuut leestijd

HEVERLEE/LEUVEN - Het Centrum voor Bijbelse Vorming in België (CBVB) is nog steeds niet geslaagd in de verkoop van het monumentale schoolgebouw in Heverlee. In augustus vorig jaar werd een voorlopige overdracht getekend. De koper blijkt dat contract nu te willen verbreken. Dit meldt het CBVB in zijn jongste nieuwsbrief aan de donateurs.

Volgens directeur Jef de Vriese zijn inmiddels allerlei discussies opgezet over een schadevergoeding. Ook is het Centrum overgegaan tot verdere onderhandelingen met een Nederlandse firma. De Belgische afdeling van dit bedrijf zou reeds positief over de aankoop hebben besloten. Het wachten is echter op een beslissing van het Nederlandse bestuur.

In een financiële verantwoording wordt verder meegedeeld dat het CBVB het jaar 1990 afsluit met een positief resultaat. Het centrum boekte een 'winst' van 453Ï gulden. De penningmeester schrijft dit aan „een uitzonderlijke grote inkomst verrekend in de giften". In totaal leggen 8000 donateurs jaarlijks 775.554 gulden op tafel.

De nieuwe academische commissie van het Bijbelinstituut België alsmede de Evangelische Theologische Faculteit bestaat sinds kort uit academisch directeur dr. Moreland, H. Korevaar, G. Vleugels, P. Osseneu, P. NuUens, R. Renninger en algemeen directeur De Vriese. Voor de nieuwe Raad van Bestuur wordt nog overleg gepleegd met enkele Nederlanders. Zolang er geen oplossing is voor de verkoop van het gebouw, is de toekomst van het instituut overigens zeer kritiek, aldus De Vriese.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.