+ Meer informatie

Alblasserdam blijft meedoen aan plan voor nieuwe oevers

1 minuut leestijd

ALBLASSERDAM - Alblasserdam blijft meedoen met het Masterplan Drechtoevers en stelt daarvoor een krediet beschikbaar van 32.000 gulden. Dat heeft de gemeenteraad gisteren besloten.

Een meerderheid van de raad wil blijven meedoen in het project, al moeten de Alblasserdammers een „bittere pil slikken” omdat het Verolme terrein zeker niet binnen vijf jaar beschikbaar komt voor woningbouw. Een nieuwbouwwijk op deze locatie langs de oever van de Noord is een van de prominente plannen uit het masterplan.

Tot verbazing van de SGP-fractie staat ook de PSA achter het voorstel van B en W om mee te blijven doen aan het Masterplan. Volgens PSA fractievoorzitter C. van Leeuwen kan Alblasserdam nooit op eigen houtje het Verolmeterrein ontwikkelen. Alleen in samenwerkingsverband is dat mogelijk, aldus Van Leeuwen.

SGP’er W. Luijk had deze stelling reeds ingenomen in de commissie openbare werken. Toen bleek Van Leeuwen nog anders tegen het masterplan aan te kijken. „Ik wilde vanavond een laatste poging wagen om ook de PSA over de streep te krijgen”, zo zei Luijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.