+ Meer informatie

Partij van leger in Suriname tegen wijziging grondwet

1 minuut leestijd

PARAMARIBOl - De Nationale Democratische Partij (NOP), de politieke partij van het Surinaamse leger, is tegen wijziging van de grondwet. Dit heeft NDP-voorzitter Jules Wijdenbosch gisteren op een persconferentie in Paramaribo verklaard. De NDP vindt dat de regering haar falende beleid niet moet afwentelen op de grondwet.

President Ramsewak Shankar zal vandaag een commissie installeren die grondwetswijzigingen moet voorbereiden. De grondwet kwam in 1987 tot stand nadat de toenmalige machthebber Desi Bouterse had ingestemd met verkiezingen voor een burgerregering. Hoewel de leiders van de traditionele politieke partijen bezwaren hadden tegen de grondwet omdat die het leger te veel rechten gaf, vroegen ze de bevolking ermee akkoord te gaan per referendum. Ze beloofden wijzigingen door te voeren als • ze meer dan twee derde meerderheid in het parlement zouden halen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.