+ Meer informatie

President Poetin voor EU-top naar Brussel

1 minuut leestijd

BRUSSEL (ANP) - De Russische president Poetin maakt maandag zijn opwachting in Brussel voor een top met de Europese Unie. Europa is vooral gespitst op afspraken over de enclave Kaliningrad, maar diplomaten in Brussel spreken veelbetekenend van balanceren op een koord als het gaat om de verdere samenwerking met de Russen.

Het staatsbezoek dat de Russische president op 13 en 14 november zou brengen aan Nederland is uitgesteld.

De agenda van de halfjaarlijkse bijeenkomst -in mei was in Moskou de vorige top- is indrukwekkend lang, terwijl er maar weinig tijd is. Poetin arriveert tegen enen en iets meer dan drie uur later is er al een persconferentie voorzien. Daarna volgt nog overleg met NAVO-vertegenwoordigers op het NAVO-hoofdkwartier.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.