+ Meer informatie

Bokassa kritiseert Giscard opnieuw

1 minuut leestijd

PABUS — De ex-keizer van Centraal-Afrika, Jean Bedel Bokassa, heeft verklaard dat hij in aanwezigheid van getuigen vier keer in acht jaar tijd diamanten aan president Giscard d'Estaing heeft aangeboden.

Hij zei dit in een exclusief vraaggesprek met de „Washington Post" dat hij, naar hij zonder meer toegaf, toestond met het doel de herverkiezing van Giscard d'Estaing als president te verhinderen.

De ex-keizer beschuldigde president Giscard van persoonlijke interventie bij de conunissie van vijf Afrikaanse juristen die het „bijna zeker" achtte dat Bokassa verantwoordelijk was voor de massamoord op scholieren hetgeen zijn afzetting moest rechtvaardigen. In het De Franse bevolking gaat morgen voor de laatste beslissende ronde tussen Giscard d'Estaing en Mitterand naar de stembus.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.