+ Meer informatie

Chinese varkensboerderijen „bron van griepgolven"

1 minuut leestijd

SYDNEY (AP) - Chinese varkensen eendeboerderijen zijn mogelijk de bron van de grote griepepidemieën die regelmatig over de wereld trekken. Dat heeft de Franse griepexpert professor Claude Hannoun gezegd.

Hannoun, directeur van het Nationale Griepcentrum van het Pasteur Instituut in Parijs, zei dat bewezen is dat gekruiste virussen van mensen en dieren betrokken zijn bij de wereldwijde griepepidemieën. Zulke virussen ontstaan gemakkelijk wanneei mensen varkens en eenden in kleine ruimtes houden, zoals dat in Centraal-China gemeengoed is. Juist uit die streek komen de wereldwijde griepgolven voort, aldus Hannoun.

Hannoun zei in Sydney op een bijeenkomst van griepexperts dat genetisch onderzoek naar de epidemie van 1968, de laatst bekende wereldwijde golf, heeft uitgewezen dat een gekruist virus van mensen, varkens en eenden daar de oorzaak van was.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.