+ Meer informatie

President van Ecuador komt om bij ongeluk

1 minuut leestijd

QUITO ~ President Jaime Roldos van Ecuador is zondag bij een vliegtuigongeluk om het leven gekomen, zo meldt een radiostation in Ecuador.

In Quito is officieel bevestigd dat de president bij een vliegtuigongeluk is omgekomen. Het vliegtuig waarmee hij reisde stortte neer in de buurt van de grens met Peru en vloog in brand. Behalve president Roldos zijn ook de overige inzittenden omgekomen: Roldos' vrouw, minister van defensie Marco Subia en diens vrouw, twee militairen en drie bemanningsleden.

De 40-jarige Jaime Roldos was sinds 1979 president van Ecuador. In dat jaar kreeg hij als centrum-linkse kandidaat 68 procent van de stemmen in de presi

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.