+ Meer informatie

Vliegtuigkapers geven zich over

1 minuut leestijd

SOFIA — Óp het Bulgaarse vliegveld Burgas aan de Zwarte Zee is maandagmiddag een einde gekomen aan de kaping van een DC-9 van de Turkse luchtvaartmaatschappij.

Nadat de Bulgaarse autoriteiten twee kapers uit het toestel hadden gelokt, werden de resterende twee door de passagiers overmeesterd. Daarbij raakten enkele inzittenden gewond, maar geen van de passagiers liep ernstig letsel op, aldus het Bulgaarse persbureau BTA.

De Bulgaarse autoriteiten slaagden er in twee van de vier kapers uit het vliegtuig te lokken, onder het voorwendsel dat zij ten overstaan van de pers een verklaring mochten afleggen. Hiertoe taxiede het vliegtuig van de landingsbaan tot op 250 meter van het stationsgebouw. Zodra de kapers naar buiten kwamen werden zij gevangen • genomen. Toen de passagiers beseften dat er maar twee kapers waren achtergebleven, vielen zij hen aan, geholpen door de piloot, die vol gas gaf en vervolgens plotseling remde. Zij wisten een van de kapers zijn pistool te ontfutselen. Hij sprong uit het vliegtuig en werd onmiddellijk gearresteerd. De overgebleven terrorist begon „in het wilde weg" om zich heen te schieten, waarbij een aantal passagiers werd gewond.

De kapers, die zich zondag tijdens een vlucht van Istanboel naar Ankara van het toestel meestér maakten en de piloot dwongen naar Burgas te vliegen, hadden gedreigd het vliegtuig met de inzittenden en henzelf op te blazen als hun eisen niet werden ingewilligd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.