+ Meer informatie

Meer tolerantie voor christenen in Mozambique

1 minuut leestijd

MAPUTO — De betrekkingen tussen Kerk en Staat in Mozambique zijn de laatste maanden aanzienlijk verbeterd. Dit heeft de R. K. aartsbisschop van Maputo, mgr. A. J. M. Dos Santos, verklaard. Hij erkent daarbij, dat Kerk en Staat van verschillende ideologieën uitgaan. „Wij weten en respecteren dat. Maar wij weten en eerbiedigen ook, dat Kerk en Staat in Mozambique één doel nastreven: een onafhankelijk en krachtig vaderland".

Alle moeilijkheden zijn echter nog lang niet de wereld uit. Volgens de grondwet heeft de kerk het recht haar werkzaamheden vrijelijk uit te oefenen. Ook garandeert de grondwet de godsdienstvrijheid. Werkelijk vrij is de kerk alleen in de hoofdstad Maputo en in de havenstad Beira. Op het platteland maakt de staatspartij het voor jongelui moeilijk christen te zijn en voor hun geloof uit te komen.

Voor degenen, die Mozambiqu kennen uit de Portugese tijd, kan ene bezoek aan het concentratiekamp van Machava, in de buurt van Maputo verhelderend zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.