+ Meer informatie

Grote droogte treft Ethiopië

1 minuut leestijd

ADDIS ABEBA - Oostelijk Etiopië is getroffen door een nieuwe droogte, die het risico met zich meebrengt dat meer dan een miljoen mensen de hongerdood sterven. Een regeringscommissie heeft dit gisteren bekendgemaakt.

De Commissie voor Hulp en Wederopbouw heeft laten weten dat voor ten minste een jaar voedselhulp nodig is ten behoeve van de overwegend nomadische bevolking van de Harrar-regio en Ogaden. Een woordvoerder van de commissie zei dat een maand geleden ook al een oproep was uitgegaan, maar dat toen geen aantal was genoemd en de reactie minimaal was geweest. Hij wees erop dat de donorgemeenschap en de Verenigde Naties gepreoccupeerd lijken door de Golfcrisis.

De nieuwe droogte wordt gemeld terwijl in de door oorlog geteisterde provincies Tigre en Eritrea ook een hongersnood dreigt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.