+ Meer informatie

Bunschoten onderzoekt geruchten over cocaïne

Visboeren zouden jeugd drugs geven

1 minuut leestijd

HILVERSUM (ANP) - De gemeente Bunschoten gaat onderzoeken of visboeren cocaïne verstrekken aan jeugdige personeelsleden. "Er gaan geruchten dat bazen jongeren na het werk cocaïne als ontspanningsmiddel aanbieden, maar tot nog toe is er geen enkel bewijs", zei een gemeentewoordvoerder gisteren.

Aanhoudende geruchten en een verzoek van een CDA-raadslid in Bunschoten zijn aanleiding voor de gemeente om de zaak te onderzoeken. "De verhalen gaan al langer, en dat willen we niet terzijdeschuiven. Daarom hebben we een lijntje gelegd naar Volendam. Daar zijn ze al veel verder met het aanpakken van drugsgebruik onder kinderen", aldus de woordvoerder.

Ook de gemeente Volendam wil, zo bleek gisteren, een onderzoek naar drugsgebruik onder jongeren. Dat besluit komt na de commotie, een week geleden, over een politieonderzoek waarin werd gesteld dat 50 tot 80 procent van de jongeren cocaïne gebruikt.

De gemeente Bunschoten wil zo snel mogelijk met jongerenwerk, drugsbestrijdingsorganisaties, huisartsen en predikanten om de tafel. "Wil je kunnen optreden, dan is harder bewijs nodig dan de signalen die we nu krijgen", aldus de gemeente.

A. Kamerman, jongerenwerker in Bunschoten, is blij met het onderzoek. De geruchten zijn sterk en komen van meerdere jongeren. Ik ben daarmee ook naar de politie gegaan, maar zolang er geen namen worden genoemd, valt er niks tegen te doen."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.