+ Meer informatie

Lok- en uitroep

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Verkiezingsprogramma's zijn - naar de mening van kamervoorzitter dr. D. Dolman — een lokroep aan de kiezers en een uitroep van partijgangers.

Ze zijn daarnaast een beroep op regeringsmacht en een oproep tot uitvoering. „Geen loze kreten, geen vage beloften, maar vrucht van inspiratie en transpiratie."

De kamervoorzitter zegt dit in een woord vooraf „opgenomen in de bundeling van niet minder dan zeventien verkiezingsprogramma's, verzameld en van een register voorzien door de Groningse politicoloog prof. dr. I. Lipschits. Het boekwerk — verschenen bij" de staatsuitgeverij in Den Haag — is niet volledig en kon dat ook niet zijn omdat enkele partijen pas in een vrij laat stadium de definitieve tekst van het programma hebben vastgesteld. Zo moest noodgedwongen gebruik worden gemaakt van de ontwerp-verkiezingsprogramma's van D'66 en van de WD, van zetterij-kopij van de Partij van de Arbeid en van vuile drukproeven van het CDA.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.