+ Meer informatie

Eerste burger van Washington om drugsbezit gepakt

1 minuut leestijd

WASHINGTON - De burgemeester van Washington, Marion Barry, is gisteravond in een hotel in zijn stad gearresteerd omdat hij cocaïne heeft gekocht. Dit heeft het Amerikaanse ministerie van justitie bekendgemaakt. Barry zal vandaag voorgeleid worden.

De 53-jarige burgemeester was al langer verdacht van druggebruik en van contacten met drugshandelaren, maar heeft deze beweringen altijd ten stelligste ontkend.

Zijn arrestatie was het resultaat van een geheime operatie van de federale recherche FBI en de h,(?of^e^ij^ P9liJ?Jtüijii 3'B)ji>p8g§r oSejjj ^cjigri^i}^-oftS' ijj^jjj TStrjj^ejv^prride.ir^hJen^an de zwarten in de VS, is sinds 1979 burgemeester van de Amerikaanse hoofdstad. Hij had zondag bekend willen maken dat hij kandidaat is voor een vierde ambtstermijn. Maar aangezien de reputatie van de Democraat niet vlekkeloos is, heeft zijn partij enkele maanden geleden al Jesse Jackson, de verdediger van burgerrechten en ooit presidentskandidaat, gepolst of hij niet beschikbaar was voor de post van Barry. Jackson heeft zich daar tot nu toe niet over uitgelaten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.