+ Meer informatie

Teleurstellend

1 minuut leestijd

De F-117A vliegt laag over de grond om naai' zijn doel te „sluipen". Aan boord bevinden zich lasergeleide bommen. Al in 1981 beleefde het „onzichtbare" gevechtsvliegtuig s'nachts zijn luchtdoop ergens boven de Nevada-woestijn in de Verenigde Staten. Eind 1988 werd een Stealth-toestel uit de hangar gereden om voor het eerst aan de media te worden getoond. Reden hiervoor was dat men ook overdag met het toestel wilde vliegen, nadat men jarenlang alleen in

De eerste resultaten van het optreden van de Stealth in SaoediArabië zijn niet echt bemoedigend. Tot grote schrik van de Amerikaanse luchtmacht werd de F-117A door het Franse radarsysteem "Valkenoog" waargenomen op een afstand van 17 kilometer, zo meldde het Franse blad Express eind vorig jaar. Niet eenmaal, maar herhaaldelijk. Hierbij zouden „speciale omstandigheden" een rol hebben gespeeld, zoals een wijde horizon en grote hitte met lichte verbreiding van elektromagnetische golven, zo gaf men als verklaring.

In een oorlog zouden de aan de radar gekoppelde luchtdoelbatterijen de Stealth met „90 procent ze

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.