Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Gevulde champignons uit de oven

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Gevulde champignons uit de oven

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Herfst is de tijd van onder meer noten en paddenstoelen. En omdat ik juist wat bakjes lekkere kastanjechampignons had gekocht, werd het iets met paddenstoelen, noten en peer.

Ingrediënten:
* 250 gr kastanjechampignons
* 100 gr blauwschimmelkaas (op kamertemperatuur)
* 1 rijpe peer
* een handje hazelnoten

Bereiding:
* Verwarm de oven voor op 200 graden.
* Verwijder de steeltjes van de champignons. Dit gaat het gemakkelijkst als u een champignon bij steel en hoed pakt en het steeltje voorzichtig ronddraait en heen en weer beweegt. Borstel de hoeden onder de lopende kraan schoon. Dep ze droog.
* Schil de peer en prak hem fijn. Prak de blauwschimmelkaas erdoor.
* Vul de champignonhoeden met het kaas/peer-mengsel. Druk er een hazelnoot in.
* Zet de hoeden in een ovenschaal en bak de champignons in ongeveer 20 minuten gaar.
* De gevulde champignons kunnen zowel warm als koud worden gegeten.

* Tip: Gevulde champignons zijn een lekker hapje voor ’s avonds. Maar als vleesvervanger bij de warme maaltijd doen ze het ook heel goed.


Herfstrecept
Als ik deze aflevering voor de kookrubriek maak, is het juli en nog hartje zomer. Maar omdat ik de rubriek graag laat meelopen met de seizoenen, zocht ik naar een herfstig receptje. Tegen de tijd dat u dit leest, is het immers al september.
Het was moeilijk kiezen. Herfstrecepten zijn er zóveel! Dat is ook niet zo raar, want we zitten nog midden in de oogsttijd. Het zomerfruit loopt op zijn eind, maar de nieuwe oogst appels en peren komt volop los.
Herfst is natuurlijk óók de tijd van de noten en de paddenstoelen. En aangezien ik juist wat bakjes lekkere kastanjechampignons had gekocht, hakte ik snel de knoop door: het werd iets met paddenstoelen, noten en peer!
Gevulde champignons zijn super eenvoudig te maken. En met de vulling kunt u natuurlijk variëren zoveel u wilt. Om iedereen tevreden te stellen, heb ik voor dit recept een milde blauwschimmelkaas genomen. Zelf houd ik meer van de uitgesproken smaak van Roquefort. Aan u de keuze!

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 september 2016

Terdege | 100 Pagina's

Gevulde champignons uit de oven

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 september 2016

Terdege | 100 Pagina's