+ Meer informatie

Meesteruitbreker: „Gaan jullie maar paaseieren zoeken"

1 minuut leestijd

REGENSDORF - Het is Walter Sturm, de Zwitserse meesteruitbreker weer gelukt. „Ga maar paaseieren zoeken" stond er op het briefje dat het gevangenispersoneel in de verder lege cel aantrof. De 39-jarige Sturm was voor de vierde maal ontsnapt sinds hij in 1972 wegens het beroven van een bank tot acht en een half jaar gevangenis was veroordeeld.

Als hij niet al vier maal ontsnapt was, zou Sturm inmiddels al lang vrijgelaten zijn op grond van zijn overigens goede gedrag. Functionarissen van de gevangenis in Regensdorf vertelden dat een staaf voor het raam van de cel was doorgezaagd. Buiten de ge.vangenis stonden twee ladders en er. werden, sporen van autobanden gevonden.

De conclusie van het personeel is dat Sturm hulp van buiten gehad moet hebben. Hoe is hun echter een raadsel, want Sturm zat geïsoleerd, al zijn post werd opengemaakt en zijn bezoekers gefouilleerd. Verleden jaar diende- een groep, advocaten een verzoek in Sturm als een gewone gevangene te behandelen, omdat de isolatie zijn gezondheid 'schaadde. Het verzoek werd door het federale gerechtshof afgewezeh.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.