+ Meer informatie

ïïihasser zuurkoolschotel

2 minuten leestijd

2kg rauwe zuurkool; 2a3 'geschilde wortelen; 2 uien; 2 gehelde knoflooktenen; 2 theel. beperkorrels; 1 dessertl. jeneverpessen; ganzevet of reuzel; enKele takjes peterselie; hamschijf; bout; 1 glas droge Elzasser wijn; plak gerookt matig vet varkensvlees, 500-750ggerookt puikspek; VU kg aardappelen; 6 a jï Straatsburger worstjes ! Spoel de zuurkool gronding in ruim koud water af, duw het pocht eruit en trek het met de panden uit elkaar. Verwarm de Oven voor op 190° C. Snijd de jwortelen in kleine blokjes. Pel de uien en steek in ieder een kruidnagel. Bind de knoflooktenen met de peperkorrels en de ïeneverbessen in een doekje samen. Bestrijk de bodem en jwand van een zware pan met ganeevet of reuzel. Schik er de helft van de zuurkool in. Doe paarin de wortel, ui, het zakje jjn enkele takjes peterselie en schik e rest van de zuurkool erin et een stuk hamschijf, een beetje out, de wijn en zo veel water bat alles net onder staat. Sluit de pan, breng op het vuur aan de kook en stoof in de oven 1 uur poor. Leg dan de plak gerookt j/arkensvlees en het gerookte puikspek tussen de zuurkool, pluit de pan, breng opnieuw aan pe kook en laat in de oven 1 Vz ur doorstoven. Schil in die tijd de ardappelen. Neem na IVz uur et buikspek uit de zuurkool-en oe de aardappelen erbij. Zet |,/eer een halfuur terug. Wel in die tijd de Straatsburger worstjes peneden het kookpunt in ruim [tvater. Verwijder uit de gare puurkool het kruidenzakje, takjes peterselie en kruidnagelen, poe het buikspek weer terug om hog zo'n 10 minuten op te warmen. Leg de zuurkool in een berg op een schaal en schik er de lardappelen bij met de worstjes en je in plakjes gesneden vleesioorten. Hrnti: (Srolf l.aroush: vortr tlv (!astnm'.)inc: X'ttrtncc kiiokbiich}

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.