+ Meer informatie

Regeling over

1 minuut leestijd

IUPCT'SIP «fïf't'TÜ'ill'f liiCgdlC aUl L W «111

Bij het Alkmaarse bedrijf werd begin juli door de software-leveranciers beslag gelegd op een „vrij omvangrijke" hoeveelheid illegale programma's. „Amafilter heeft laten weten dat het maatregelen zal treffen om in de toekomst het gebruik van illegale software te voorkomen", aldus BSA. Amafilter is inmiddels begonnen met het vervangen van de illegale programmatuur door legale.

In de toekomst zullen zonodig juridische maatregelen getroffen worden tegen bedrijven die zich schuldig maken aan illegaal kopiëren, zo kondigde BSA-voorzitter W. A. M. Kieboom aan. „Daarbij moet niet alleen aan beslaglegging worden gedacht, maar ook aan het doen van aangifte". Een voorbeeld daarvan is het strafrechtelijk onderzoek tegen het in Duiven en Amsterdam gevestigde ZYZtm. Dit bedrijf wordt ervan verdacht op grote schaal te hebben gehandeld in illegale MS-DOS-software. Het onderzoek is ingesteld na aangifte van Microsoft, een van de in BSA verenigde software-producenten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.