+ Meer informatie

Krakers wilden van Agt weg zingen!

1 minuut leestijd

AMERSFOORT — CDA-lijsttrekker van Agt is opnieuw het spreken moeilijk gemaakt. Op een CDA-bijeenkomst in Amersfoort werd de premier herhaalde malen onderbroeken door een groep van ongeveer twintig jongeren, leden van de Amersfoortse kraakbeweging.

Met gezang, trompetmuziek en luide opmerkingen probeerden zij de spreekbeurt van de politiek leider van de Christen-Democraten te onderbreken. Van Agt ging evenwel onverstoord verder en liet zich weinig of niets gelegen liggen aan de ordeverstoringen. Hij merkte tegenover de betrokken groep slechts op dat als zij in Oost-Europa zouden wonen zij dan niet de vrijheid hadden zo veel lawaai te schoppen.

Na een zoveelste onderbreking greep de plaatselijke politie in. Met harde hand werd de groep de zaal uitgezet. Ook een wandeling van Van Agt door het stadscentrum van Amersfoort werd door de krakersgroep verstoord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.