+ Meer informatie

De Dreef wil ontslag van zes medewerkers

1 minuut leestijd

WAPENVELD (ANP) - Het bestuur van het jongerenopvangtehuis De Dreef in Wapenveld wil de zes personeelsleden ontslaan die begin deze maand in een tv-uitzending gewag maakten van mishandelingen in het tehuis. De ontslagaanvraag is al bij de kantonrechter of kan daar elk moment aankomen, aldus directeur J. Karrenbeld van De Dreef vanmorgen-

De zes medewerkers, onder wie enkele leden van de ondernemingsraad, zijn nu op non-actief gesteld. Ze hadden zich voor de tv-uitzending ziek gemeld en wilden deze week weer aan de slag. De advocaat van het zestal wil in kort geding de nonactief-maatregel bestrijden.

De arbeidsverhoudingen op De Dreef zijn volgens Karrenbeld na de tv-uitzending zodanig verstoord, dat er niets anders opzit dan het zestal te ontslaan. Uit een door het bestuur uitgeschreven (niet anonieme) enquĂȘte onder het personeel zou blijken dat driekwart van de medewerkers van De Dreef niet meer wil samenwerken met het zestal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.