+ Meer informatie

Rapportover plan-Lievense aangeboden

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Donderdagmiddag is het rapport van de studiecomissie plan-' Lievense aan Wetenschapsminister dr. ir. A. A. Th. M. van Trier aangeboden. In een eerste reactie toonde de bewindsman zich verheugd over de positieve bevindingen van de commissie.

Stichting "Antwoord" is al tien jaar werkzaam in het Oostblok en heeft besloten er 100.000 kinderbijbels heen te brengen. Met üw hulp. Elke bijbel kost (inclusief transport) 20,-. Juist kinderen zijn nog te beïnvloeden door het evangelie. Zij staan open voor Gods Woord. Als ü nu eens antwoord gaf.

Van Trier benadrukte dat er door dit plan grote mogeliikheden liggen voor de Nederlandse industrie. Daamaastzag hij ook andere voordelen zoals guh-~ stige resultaten voor de Nederlandse; betalingsbalans en een geringe belasting op het milieu door de milienvriendelijkheid van het plan. De minister, zegde toe dat het rapport zo spoedig mogelijk onderdeel zal zijn van het kabinetsberaad.

De Vereniging Milieudefensie heeft grote bezwaren tegen het plan-Lievense. Volgens de vereniging is een energieopslagsysteem, zoals in het plan be-, schreven, momenteel niet essentieel of zelfs maar van belang voor de toepas-, sing van windenergie.

Windenergie kent weliswaar het probleem van onregelmatige levering van elektriciteit, maar zolang het aandeel van windenergie in de elektriciteitsvoorziening de twintig d dertig procent niet overschrijdt, kan dit gemakkelijk worden opgevangen door het bestaande elektriciteitsproduktiesysteem, aldus de vereniging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.