+ Meer informatie

Ontduiking

1 minuut leestijd

PARIJS — De Franse wijnhandel André Morey uit Beaune in Bourgondië is 'wegens poging 14.400 flessen tafelwijn uit het gebied van de Rhone zonder etiketten aan Nederland te leveren, tot 1,15 miljoen francs (ca. 530.000 gulden) boete veroordeeld.

De wijn was op een vrachtwagen ontdekt achter een partij flessen die volgens de vereisten geëtiketteerd waren. Een voormalig employé van de firma zei voor de rechtbank dat dergelijke preiktijken bij dat bedrijf gebruikelijk waren. Bij gelegenheid zou men bij goedkope wijnen ook etiketten van grote wijnhuizen verzonden hebben die vervolgens door klanten op de flessen geplakt werden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.