+ Meer informatie

Dollar cent hoger

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (KRF/ANP) - De dollarkoers is vanmorgen gestegen bij dunne handel. Het wachten is op de bekendmaking morgen van de groei van het bruto nationale produkt van de Verenigde Staten in het tweede kwartaal. Rond 10.00 uur werd op de Amsterdamse wisselmarkt een koers van ƒ 1,9650 vastgesteld, een cent meer dan de slotkoers van ƒ 1,9550 gisteren.

De koersstijging heeft technische oorzaken. Handelaren verwachten een verdere koersdaling en verkopen dollars in de hoop die even later tegen een lagere koers te kunnen kopen. Door deze zogenoemde baissedekkingen is de vraag naar dollars zo groot dat de koers is gestegen.

Het pond sterling was wat lager. Rond 10.00 uur lag de koers in Amsterdam op ƒ 3,3125 tegen een slotkoers van 3,3175 gisteren. Het goud werd een fractie duurder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.