+ Meer informatie

Meerjarenbegroting in raad Vlaardingen

PvdA: weg met kabinet-Van Agt

2 minuten leestijd

VLAARDINGEN — De Vlaardingse gemeenteraad is woensdagavond begonnen met de behandeling van een meerjarenbegroting 1981 tot en met 1983. Een begroting die zich kenmerkt door forse bezuinigingen, onder andere door lagere rijksuitkeringen. De begroting zal vanavond, donderdagavond zoals verwacht ongewijzigd door de raad worden aangenomen.

De bezuinigingen die de gemeente Vlaardingen voor de komende jaren noodzakelijk zal doorvoeren zullen betrekking hebben op verkeerstechnische voorzieningen en uitgaven op het gebied van sociaal-culturele activiteiten en personeelsuitbreidingen (onder andere bij de brandweer).

Het CDA en de oppositiepartijen WD, D'66 en SGP/GPV zagen de toekomstige situatie in Vlaardingen bepaald niet rooskleurig in. Maar door het voeren van een realistich, efficiënt beleid zou de schade beperkt kunnen worden. Met name het CDA gaf een aantal voorbeelden van bezuinigingen. Het concreet beslissen over bezuinigingen speelt echter meer, bij de, vaststelling van de afzonderlijke jaarbegrotingen in november.

Aflossen wacht

De PvdA greep de behandeling van de meerjarenbegroting aan voor een politieke scheldkanonade op het kabinetVan Agt. Fractievoorzitter de heer H. Versluijs: „De gemeenten worden door het kabinet-Van Agt onevenredig gepakt. De situatie is echter helemaal niet zo hopeloos. Wij zullen derhalve in de Tweede kamer, bij de behandeling van bezuinigingsvoorstellen ten opzichte van de gemeente, met plannen komen welke er toe zullen leiden dat de gemeente meer geld krijgt dan bij de plannen van de regering. Het is de hoogste tijd dat er een aflossing van de wacht komt in Den Haag".

De heer Versluijs noemde in zijn verhaal het voorstel verheugend dat achttien economen in ons land zich begin deze week hebben uitgesproken over de haalbaarheid van een economische groei van twee procent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.