+ Meer informatie

Girale stukken weg bij Necigef

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Bij het Nederlands Centraal Instituut voor Giraal Effectenverkeer (NeclgeO In Amsterdam zijn 200 verzamelspaarbrleven/biljetten ontvreemd.

Het betreft honderd 6,25 procent verzamelspaarbrieven 1986-1993 van Je NMB-Postbank met een nominale ivaarde van ƒ 1 miljoen per stuk en honderd stukken 6,75 procent verzaitielspaarbiljetten 1986-1992 van de ABN van ƒ 100.000 per stuk. De stukken zijn niet gewoon verhandelbaar. Zij worden aangemaakt voor het verkeer tussen de banken, zo is gisteren bekendgemaakt.

De ontvreemde stukken, waarvan de nummers bekend zijn, zouden volgens Necigef kunnen worden aangeboden als onderpand voor het krijgen van krediet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.