+ Meer informatie

Zand in Noordwijk gaat naar Zeebad

3 minuten leestijd

NOORDWIJK — Het strandzand is zo hoog op de zeereep gestoven, dat men vanaf de Koningin Willielniina Boulevard geen kijlc meer heeft op het strandgebeuren. Dit is vooral de plaatselijke horecavereniging en de VVV een doorn in het oog, want strand en zee zijn nu eenmaal de voornaamste at-

tracties, die de badplaats heeft te bieden.

In de loop van de laatste jaren heeft de horeca meer dan eens aan het gemeentebestuur verzocht het duin van de zeereep af te schuiven, doch tot nog toe kreeg men op die verzoeken nul op het request.

In de maart-vergadering van de commissie van openbare werken was het afschuiven van het duin een pimt van bespreking geweest. Het stuitte toen af op de hoge kosten (76.000 gulden) van een afschuiving van de zeereep langs de gehele promenade. Doorslaggevend was echter het argument van de ambtefijke deskundigen, dat het werk niet meer voor de zomer zou kunnen worden uitgevoerd.

Dit besluit werd het . gemeentebestuur en de adviserende raadscommissie bepaald niet in dank afgenomen. Verontwaardiging alom, in het bijzonder bij de horeca-vereniging en andere betrokkenen bij het toerisme.

Kleine dingen

Zo liet voorzitter Goemaat van HorecaNoordwijk onlangs bij de heropening van het VW-kantoor van z'n ongenoegen blijken. „Het zijn de kleine dingen, die gezamenlijk een badplaats groot maken", zei hij bij die gelegenheid. Bij die kleine dingen noemde hij nadrukkelijk het afschuiven van het duin voor de boulevard. „De gasten komen naar Noordwijk om de zee te zien".

Inmiddels blijkt achter de schermen een plan te zijn gesmeed de zeereep langs de ningin Wilheln Boulevard toch kopje kleiner te mal De Maatschappij 5 bad, die de stranc ploitatie in han heeft, wil haar u (verkooppunten) verhoogd op het str neerzetten en daan heeft men zand no Het zand van de zeei zou daarbij goed pas komen en Zee bood op haar beurt, een bijdrage te lev< in de kosten van het schuiven.

Afschuiv

De uitvoering van plan houdt in, dat duin alleen lager maakt wordt ter ho( van de plaatsen waa units komen. De wordt op een later t stip / afgeschoven, commissie van open re werken heeft ; met dit plan accc verklaard.

Ontstemd waren commissievertegenwoordigers van de \ en het CDA over feit, dat in de ma vergadering van commissie was ges dat het werk niet n voor het seizoen k kon komen, terwijl nu wel mogelijk bl te zijn. Men voelde ; onjuisï voorgelicht.

„Wat ons toen ogen stond was de : mele gang van zake legde directeur Sij van openbare wer uit. Er was een raads sluit nodig en daam£ goedkeuring van Ge puteerde Staten.

Wethouder Wanr dam zei verheugd te : nog dit jaar een posi ve bijdrage te kun leveren aan de honc ring van de wensen ' de horeca.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.