+ Meer informatie

Exposities

2 minuten leestijd

• Vervolgens gaf de heer Woltjer een toelichting op het expositieschema van dit jaar. (Elk seizoen worden in de expositieruimte van Madurodam nationale en Internationale tentoonstellingen gehouden). „Op 6 mei vindt de opening plaats van een Koreaanse expositie, die vier weken zal duren. Tijdens deze periode zullen twee „human treasures", mensen die nog het oude ambacht beoefenen, de heer Kim Pong-yong, die ingelegd lakwerk maakt en mevrouw Kim Hee-jin, die sierkwasten vervaardigt, hun kunde aan het publiek tonen. Een traditionele Koreaanse kamer met oude meubels en schilderijen zal te zien zijn in de tentoonstellingsruimte beneden, terwijl op de eerste verdieping folkloristisch handwerk wordt getoond.

Het aantal voorwerpen bedraagt ongeveer 860 en bestaat o.a. uit traditionele muziekinstrumenten en porseleinen voorwerpen. Dia's, foto's en affiches zullen uitvoerige informatie over Korea geven. Deze tentoonstelling heeft het doel, de culturele uitwisseling tussen Nederland en Korea te bevorderen.

Op 4 juli vindt de officiële opening plaats van een Poolse expositie van kunstnijverheid, waarvoor twee inwoners in origineel Pools kostuum zullen overkomen om hun werk te demonstreren, namelijk een silhouettenknipster en een houtIn het mlniatuursta^e Madurodam wordt In de periode van oktober tot en mot maart alt^d hard gewerkt om alles weer keurig: In orde te krUgren voordat de poorten voor het publiek g'eopend worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.