+ Meer informatie

Compacte stad

1 minuut leestijd

Als uitgangspunt neemt men duidelijk de huidige stedebouwkundige trend van de "compacte stad".

Basis van het "compacte-stadidee" is dat in eerste instantie de mogelijkheden van verdichting en inbreiding in de bestaande bebouwing moeten worden benut vóórdat men aan ruimtelijke uitbreiding begint. Tegelijk gaat de overheid met het compactestódbeleidde suburbanisatie (trek vanuit de steden naar het platteland) tegen. Daarmee wordt de verzwakking van het stedelijk draagvlak voorkomen.

Het toekomstige beleid voor heel Zuid-Limburg is als volgt samen te vatten: • de drie stadsgewesten Maastricht, Geleen-Sittard en Heerlen handhaven. • tussen deze stadsgewesten moeten bufferzones (open ruimten om het aaneengroeien te voorkomen) gehandhaafd blijven. • het in stand houden van de open ruimtes (het Heuvelland) en ze tegen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.