+ Meer informatie

Twee agenten bij controle aangevallen

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Een routinecontrole van de politie is zaterdagavond uitgelopen op een schermutseling waarbij twee agenten en een Marokkaan door pistoolschoten gewond zijn geraakt. De twee agenten, P. C. Mellenberg en S. M. Bronkers, hielden op de Purmerweg in Amsterdam-noord een auto aan, bestuurd door de 27-jarige Marokkaan A. B. uit Amsterdam. In de auto bevonden zich voorts de Marokkanen A. I. A. en F. F. stapte uit de auto, nam agent Bronkers in een wurggreep, en trachtte diens dienstpistool af te pakken. Tijdens de worsteling die daarop volgde, schoot F. de beide agenten in het gezicht. Hijzelf werd door een schot van agent Mellenberg in borst en hand getroffen.

De;twee andere Marokkanen gingen er daarop in de auto vandoor, de dKe°gewonden op de weg achterlatend. Later op de avond werden zij door de politie gesignaleerd in de buurt van de Amstel. Na een wilde achtervolging, waarbij de Marokkkanen met hun auto verscheidene geparkeerde auto's ramden en waarbij weer een 'schot viel, raakte de politie tenslotte het spoor bijster. De auto werd kort daarna leeg aangetroffen in de Robijnstraat.

B. werd echter dezelfde avond nog op de Churchillaan aangehouden en A. in zijn woning.

De drie gewonden waren naar het Wilhelminagasthuis gebracht. Een van de agenten kon, na te zijn behandeld, weer naar huis. De toestand van de andere agent en die van de Marokkaan wordt,,bevredigend" genoemd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.