+ Meer informatie

D.E. sluit ook Vlaxi S uit van koffielevering

1 minuut leestijd

Douwe Egberts heeft de levering van koffie aan Maxis, supermarkt te Muiden van de Koninklijke Bijenkorf Beheer NV, gestaakt omdat de koffie er beneden de vastgestelde prijs wordt verkocht. Al eerder zijn van levering uitgesloten Dirk van den Broek en Profimarkt.

Volgens Maxis-directeur drs. A. D. Isaac is een en ander het logisch gevolg van de politiek van de supermarkt. „Wij gaan er van uit dat vastgestelde prijzen er zijn om te doorbreken. Dat geldt overigens niet voor de Bijenkorf, daar voert men een geheel andere politiek. Wij achten de vaste prijzen niet in het belang van het publiek. Het gaat overigens niet alleen om Douwe Egberts en Heineken. Buiten de levensmiddelen wordt de prijsbinding voor nog vele andere artikelen gehanteerd. Hoe wij daar tegenover staan zult u wel merken als in het najaar onze superstore open gaat". Douwe Egberts heeft tegen Maxis nog geen kort geding aangevraagd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.