+ Meer informatie

Alsnog vergunning voor kweekbedrijf in Reimerswaal

1 minuut leestijd

RILLAND — Het gemeentebestuur van Reimerswaal is bereid het Koninklijk Kweekbedrijf D. J. van der Have in Rilland een nieuwe hinderwetvergunning te verlenen. Een eerder verleende vergunning werd vorig jaar door de Raad van State om formele redenen vernietigd. De ontwerpbeschikking ligt tot eind augustus in het gemeentehuis ter inzage.

Het kweekbedrijf bestaat onder meer uit een chemisch laboratorium, waar de bakkwaliteit van tarwe, de brouwkwaliteit van gerst en de verteerbaarheid van gras en maïs worden onderzocht. Ook zijn er een cytologisch laboratorium en een weefselkweeklaboratorium. Verder beschikt Van der Have over ruim zeshonderd kassen voor maïs, granen, uien en koolzaad in de Fredericapolder, de Zimmermanpolder en de Emanuelpolder.

In een eerder stadium ging het gemeentebestuur van Reimerswaal al akkoord met de uitbreiding en wijziging van het bedrijf. De desbetreffende vergunning werd echter door de Raad van State vernietigd, omdat men de juiste procedure niet zou hebben gevolgd. De bezwaren die waren ingediend door de Stichting Natuur en Milieu en een aantal boeren uit de omgeving, die het kweekbedrijf verantwoordelijk achtten voor het optreden van vergelingsziekte in suikerbieten en gele roest in granen, speelden bij de vernietiging geen rol.

Het gemeentebestuur heeft onder meer een aantal voorschriften in de hinderwetvergunning opgenomen ter voorkoming van besmetting van de omgeving.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.