+ Meer informatie

Kinderen op altaar van Baäl geofferd

Bijeenkomst in Haagse Betlehemkerk

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Enkele honderden mensen waren dinsdagmorgen bijeen in de Bethlehemkerk aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag voor boete, bede, verootmoediging en voorbede voor regering en volk met het oog op de beslissing die gisteren genomen moest worden in de Eerste Kamer voor een nieuwe wet om abortus-provocatus mogelijk te maken.

Wij staan, aldus de heer F. ter Velde, voorlichter van de Evangelische Omroep voor een uniek punt in de geschiedenis van ons land. Wij weten nog niet op dit moment of de wet wordt aangenomen. God kan dat nog verhoeden.

Indien deze wet wordt aangenomen zal de wissel definitief omgegooid zijn. De trein zal dan voor altijd op een ander spoor gezet zijn.

Kern
Bij aannemen draagt de Eerste Kamer de verantwoordelijkheid voor het feit dat het in ons land dan toegelaten zal zijn dat kinderen in de moederschoot gedood worden. Dat is namelijk de kern van de wet. Verder zijn er wat regels over de gang van zaken bij de abortus. Het gaat dan bijvoorbeeld over de inrichting van de abortusklinieken enz. Dat zijn echter detailkwesties. Deze wet bevat ook niet het antwoord op de vraag of doden in of buiten de moederschoot geoorloofd is. Vanuit het buitenland is bekend, aldus Ter Velde, dat een kind na de geboorte door de arts gewurgd werd. De dokter ging vrijuit. Ook zijn er geen regelingen getroffen voor medische proeven die op geaborteerde kinderen toegepast worden.

Baäl
Ter Velde trok een parallel met de dienst van Baäl. Daarvan is bekend dat het Baälsbeeld met de grote bek in het midden een vurige oven had waarin kinderen levend verbrand werden. Ook in onze tijd wordt er op het altaar van Baal geofferd. Wij dienen ons te verootmoedigen voor God want wij leven in het laatste der dagen.

In de bijeenkomst sprak ook de heer Kits. Hij vroeg zich af of God bezig was Zich van ons volk af te keren. Van de kerken gaat geen kracht uit en de wereldgelijkvormigheid treft niet alleen de staat maar ook en vooral het gezin. De zonde, zo zei hij, zijn de kinderen, de vruchten van onze zonden.

Wij zijn dan ook bijeen in deze dienst om ons te verootmoedigen en om te bidden of God de harten van de senatoren wil bewegen. Maar zo besloot hij; wij kunnen slechts echt voorbede voor anderen doen indien wij zelf een verbroken en verslagen hart hebben.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.