+ Meer informatie

Commissie beveelt VNO en NCW overlegorgaan aan

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De twee grote werkgeversorganisaties in Nederland, VNO en NCW, dienen in een gezamenlijk overlegorgaan verplicht belangrijke beleidsvragen door te spreken. Dat gebeurt op basis van gelijkwaardigheid.

Dit adviseert de commissie Wagner die op 6 maart dit jaar werd ingesteld nadat vanuit werkgeverskring was aangedrongen op verdere samenwerking en zelfs eventueel fusie van VNO en NCW. : De commissie Wagner is gisteren met een interimrapport gekomen waarover de besturen van VNO en NCW zich zullen uitspreken, alvorens de commissie zijn opdracht afmaakt.

Wagner signaleert nadrukkelijk dat de opdracht aan de commissie niet rept van fusie. In het gezamenlijke overlegorgaan moeten in zijn visie een gelijk aantal bestuursleden van VNO en NCW zitting hebben. Het voorzitterschap zal rouleren tussen de voorzitters van VNO en NCW. De besturen van beide werkgeversverenigingen behouden in de voorgestelde opzet hun autonomie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.