+ Meer informatie

Christelijke MTS voor Harderwijk

LTS bestaat nu vijftig jaar

2 minuten leestijd

HARDERWIJK — Op twee manieren komt het technisch onderwijs in Harderwijk deze week in de belangstelling. Allereerst is daar het 50-jarlg bestaan van de Christelijke Technische Lagere school. Ai vanaf 1909 heeft men pogingen gedaan in Harderwijk een ambachtsschool „Over-Veluwe" van de grond te krijgen.

I Van onze correspondent}

Maar pas in december 1930 wordt de eerste steen gelegd en op 14 april 1931 heeft de opening plaats. Er waren toen 48 leerlingen. De school groeide echter snel; zo snel, dat het schoolgebouw na diverse uitbreidingen telkens weer te klein bleek. Daarom besloot men in de jaren 50 tot nieuwbouw en op 2 mei 1967 kon de nieuwe Christelijke Technische School worden geopend. Thans telt de school totaal 1229 leerlingen (de afdeling ITO Individueel Technisch Onderwijs inbegrepen) en 85,personeelsleden. Het jubileum wordt onder andere gevierci met een herdenkingssamenkomst, een receptie en natuurlijk delen ook de leerlingen in de feestvreugde.

MTS

In de tweede plaats is de start vaiïi de Christelijke MTS nu een stapje: dichterbij gekomen. Men is van piang om 1 augustus a.s. te starten metl Christelijk Middelbaar Technisch On-S; derwijs en thans is ing. J. C. MikkerSj te Doorn benoemd tot directeur. De] heer Mikkers is thans directeur van het Centraal bureau van de Vereniging voor Middelbaar Technische scholen en andere scholen voor Middelbaar Beroepsonderwijs te Utrecht, Harderwijk is hem niet onbekend: hij| woonde er een aantal jaren en doorliep! er de Christelijke Muloschool. Met deibouw van de MTS, die deels in sysJ: teembouw zal worden uitgevoerd, moet nog worden begonnen. De Christelijke MTS Harderwijk wordt de 79ste in ons land.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.