+ Meer informatie

EG-delegatie uit alle lidstaten naar Madrid

1 minuut leestijd

DEN HAAG (AP) - De Verenigde Staten en de Sowjet-Unie, co-sponsors van de vredesconferentie in Madrid, zijn ermee akkoord gegaan dat alle twaalf de lidstaten van de Europese Gemeenschap vertegenwoordigd zijn in de EG-delegatie naar de conferen-l tie. Het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Een woordvoerder van het minister rie erkende evenwel dat de precieze samenstelling van de veertien of vijf-I tien leden tellende delegatie nog niet geregeld was. j Wel staat vast dat de delegatie wordt geleid door de Nederlandse mi^ nister van buitenlandse zaken, Var^ den Broek, die zitting mag nemen aan de conferentietafel en die namens de EG het woord zal voeren.

Verder zal Abel Matutes, d( Spaanse EG-commissaris voor he Midden-Oosten, deel uitmaken van,: de delegatie. Volgens het ministeri zullen de overige lidstaten ieder eenl zetel in de delegatie krijgen, die ver-i moedelijk bezet wordt door hun am-

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.