+ Meer informatie

Spijtbetuiging

1 minuut leestijd

KAAPSTAD (RTR) - Een Zuidafrikaanse minister heeft gisteren de niel-blanke Zuidafrikanen zijn verontschuldigingen aangeboden voor 40 jaar rassendiscriminatie. „Apartheid was een verschrikkelijke fout die ons land heeft verwoest... wij weten nu dat wij onze landgenoten pijn hebben gedaan", zo zei vice-minister van buitenlandse zaken Leon Wessels.

„Het spijt mij dat ik zo lang hardhorend ben geweest, zo onverschillig", aldus het lid van de regerende Nationale Partij tijdens een gezamenlijke vergadering van de drie op raciale basis gescheiden kamers van de Zuidafrikaanse volksvertegenwoordiging. Wessels veroordeelde Nelson Mandela's voortdurende steun voor de sancties van het Westen tegen ZuidAfrika.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.