+ Meer informatie

Commissie-Donner bepaalt zelf werkwijze

Premier Den Uyl:

1 minuut leestijd

DEN HAAG — „De commissie-Donner bepaalt zelf haar werkwijze". Dit antwoord heeft premier Den Uyl donderdag gegeven op woensdag door de Tweede-kamerleden Van der Lek en Van der Spek (PSP) gestelde schriftelijke vragen over geruchten inzake prins Bernhard.

De geruchten, aldus de Kamerleden, zouden inhouden dat de prins geld van Lockheed gebruikt zou hebben voor het nakomen van persoonlijke verplichtingen. Zij vroegen of mag worden aangenomen, dat de commissie-Donner de geruchten op hun waarheidsgehalte gaat toetsen en of bij het onderzoek van de commissie ook de uitgaven, de inkomensoverdrachten en de vermogenstransacties van de prins worden betrokken.

 „De regering", aldus het antwoord van premier Den Uyl, „heeft met de instelling van de commissie en de gegeven taakopdracht zo groot mogelijke waarborgen geschapen voor de grondigheid en onafhankelijkheid van het onderzoek. De commissie bepaalt zelf haar werkwijze".

De regering zal, zo blijkt-uit het antwoord, aan de commissie-Donner medewerking verlenen indien daarom gevraagd wordt. „De regering begeeft zich niet in veronderstellingen of uitspraken over de werkwijze van de commissie", aldus premier Den Uyl.

Dit antwoord gold ook de vraag van de twee Kamerleden, of de premier wil bevorderen, dat indien het waar is dat de NOS beschikt over een vraaggesprek met Jack Anderson, waarin de geruchten naar voren komen, tenminste de commissie-Donner kennis kan nemen van de inhoud van het vraaggesprek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.