+ Meer informatie

Koelsysteem in kerncentrale Borsele lek

1 minuut leestijd

BORSELE — Minister Van Aardenn< van Economische Zaken heeft in aiit woord op schriftelijke vragen van he Tweedekamertid Van der Spek (PSP bevestigd dat in de nacht van 1 op : maart een lek is ontstaan in de afdich ting van een mangat van een drukhou der in het primaire koelsysteem van d| kerncentrale in Borssele. 1

„Enige kubieke meters" licht radio actief koelwater die uit het primaip koelsysteem zijn ontsnapt zijn opge vangen „in de daarvoor bestemde voos zieningen", zo heeft de minister geani woord. 1 Als „waarschijnlijke" oorzaak V£u het ontstaan van het lek merkt de ml nister een temperatuurwisseling aal die is opgetreden als gevolg van het a^ blazen van stoom uit het secundair! koelsysteem. Door de PZEM, de exploij tant van de kerncentrale, zijn maatre gelen getroffen om bewoners van huil zen in de omgeving van de kemcentrali de geluidsoverlast en de schrik die zijj ontstaan door het afblazen van stoom in de toekomst te besparen, kerncentrale, de rijkspolitie en h^ alarmcentrum Zeeland waren door bewoners geïnformeerd over de luidsoverlast.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.