+ Meer informatie

"Minder bureaucratie bespaart veel"

1 minuut leestijd

BRUSSEL/LUXEMBURG (ANP) - Europese bedrijven zouden per jaar in totaal 150 miljard euro kunnen besparen als hun eigen nationale overheden en de Europese Unie overbodige regelgeving zou schrappen.

Die schatting maakte Eurocommissaris Günter Verheugen (Industrie) gisteren in de Financial Times Deutschland.

Verheugen is bezig in kaart te brengen hoeveel de kosten voor bedrijven zijn als gevolg van bureaucratie en administratieve lasten. Dat bedrag beloopt nu ongeveer 600 miljard euro, als gevolg van regelgeving door nationale overheden en door de EU. Volgens Verheugen is een kwart overbodig. De Duitse Eurocommissaris zit daarmee op de lijn van het Nederlands kabinet dat zich ten doel heeft gesteld in 2007 een kwart van alle overbodige regels voor bedrijven te hebben geschrapt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.