+ Meer informatie

Hoofdletsel bij jongen (15) in bus

4 minuten leestijd

AMSTERDAM - Een 15-jarige jongen is gistermiddag ernstig gewond geraakt nadat hij zijn hoofd uit het noodluik van een bus stak. De jongen zag een viaduct op de Kruislaan in Amsterdam niet aankomen en vloog met zijn hoofd tegen de hoogtebalk voor de onderdoorgang. De jongen zat met klasgenoten in een touringcar. Het was hem uitdrukkelijk verboden uit het noodluik te hangen, maar de 15-jarige deed dit desondanks toch. Hij is met ernstig hoofdletsel naar een ziekenhuis afgevoerd.

Onenigheid bij aanpak

sluipverkeer De Poel

GOES - Er is nog geen oplossing voor het sluipverkeer door De Poel. Het waterschap Zeeuwse Eilanden, de provincie Zeeland en de gemeenten Borsele en Goes kunnen het niet met elkaar eens worden over de aanpak ervan. De meningen verschillen vooral over de vraag of De Poel in z'n geheel moet worden afgesloten of niet. Met name de gemeente Goes verzet zich daartegen, omdat bedrijventerrein De Poel dan niet in westelijke richting kan worden uitgebreid.

Zeeland stimuleert

geven borstvoeding

GOES - Achttien Zeeuwse organisaties die betrokken zijn bij zwangerschap, geboorte en babyzorg hebben gisteren een convenant ondertekend om het geven van borstvoeding te stimuleren. Als eerste actiepunt zal er een borstvoedingsprotocol worden opgesteld waar alle hulpverleners zich in kunnen vinden. Vorig jaar bleek Zeeland wat het geven van borstvoeding betreft ver onder het Nederlandse gemiddelde te scoren.

Mannen aangehouden

na inbraak Gouda

GOUDA - De Goudse politie heeft woensdag op de Burgemeester van Reenensingel drie mannen uit Capelle aan den IJssel aangehouden die kort tevoren hadden ingebroken in een woning aan de Klazina Hoeve. Er werden onder meer paspoorten, sieraden, horloges en een digitale camera gestolen. Een Gouwenaar die de drie zag inbreken, belde direct de politie. Met zijn mobiele telefoon hield hij de politie op de hoogte waar de mannen na het verlaten van de woning naartoe liepen. De verdachten zijn ingesloten.

Echtpaar vast voor

oplichting

SOEST - De politie heeft woensdag een 48-jarige vrouw en een 55-jarige man, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden wegens verduistering. Tevens bleken zij zich ook schuldig te hebben gemaakt aan oplichting. Dat werd gisteren bekendgemaakt. Op de Birkstraat in Soest werd een agent aangesproken door een medewerker van een garagebedrijf in Soestdijk. De medewerker vertelde dat hij een onlangs bij hen verduisterde auto op de parkeerplaats van een hotel zag staan. Vervolgens kon het tweetal aangehouden worden en werd de auto in beslag genomen.

Man met bomkoffer

overvalt winkel

UTRECHT - Bij een winkel aan het Godebaldkwartier in Utrecht vond woensdagavond een overval plaats. Dat werd gisteren bekendgemaakt. Een 33-jarige man uit Utrecht legde een koffer op de balie. Hij gaf daarbij aan dat in de koffer een bom zat en dat hij geld wilde hebben. Een medewerkster begon te gillen, waarop de man verdween. Later kon hij worden aangehouden.

Moeder en dochter

stelen kleding

UTRECHT - Bij een winkel aan de Rijnkade in Utrecht heeft de politie woensdag een 33-jarige vrouw uit Utrecht en haar 12-jarige dochter aangehouden omdat zij voor 900 euro aan kledingstukken hadden gestolen. Dat werd gisteren bekendgemaakt. Uit de verklaring van de vrouw werd duidelijk dat er in haar woning meerdere van diefstal afkomstige goederen lagen.

Overval op

Rabobank Vuren

VUREN - Op een bank aan de Vinkenlaan in Vuren is gistermorgen een overval gepleegd. Drie mannen liepen de bank binnen en bedreigden het bankpersoneel met mogelijk een vuurwapen. De overvallers eisten geld. Nadat een geldbedrag was overhandigd verliet het drietal de bank. Ze waren vermoedelijk tussen de 18 en de 20 jaar oud.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.