+ Meer informatie

Autobusfabriek breidt uit

1 minuut leestijd

VALKENSWAARD - Op het industrieterrein in Valkenswaard zal donderdag de nieuwe autobusfabriek van Bova worden geopend, omdat de bestaande, eveneens in Calkenswaard gevestigde fabriek de stijgende produktie niet meer kon verwerken, aldus heeft het bedrijf meegedeeld.

De fabriek is voortgekomen uit de in 1870 door Simon Bots begonnen timmerwerkplaats. In 1954 werd besloten, dat het bedrijf zich zou gaan toeleggen op de fabricage van autobussen, waarvan de eerste in februari 1955 werd afgeleverd.

Het personeelsbestand —120 man — zal met enkele tientallen worden uitgebreid. De financiering van de nieuwe fabriek, die 4,6 miljoen gulden vergde, kwam zonder subsidie van het Rijk tot stand.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.