+ Meer informatie

Conferentie over toekomstverwachting

1 minuut leestijd

LEUSDEN — Woensdag 22 april a.s. vindt in Lunteren de jaarlijkse predikantenconferentie plaats van del vereniging van predikanten in de Gereformeerde Kerken in Nederland.

Op deze dag zal het thema „Toekomstverwachting" worden ingeleid door twee docenten van de theologische hogeschool te Kampen.

Prof. dr. J. T. Bakker zal de nadruk leggen op ,,toekomst als terechtbrengen". Dr. G. Heitink zal spreken over „toekomstverwachting als identiteitsvinding".

In een toelichting op het thema wordt door het bestuur van de vereniging gewezen op drie jaartallen: 1941 werd bepaald door oorlog en bezetting, in 1961 waren er ritselingen van een theologie van de hoop met veel mogelijkheden voor kerk en samenleving, maar 1981 wordt gekenmerkt door het doemdenken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.