+ Meer informatie

Groten:

2 minuten leestijd

Kees Bakker, 's Gravenpolder; René Blok, N. a. d. IJssel; Willy Boekhout, Houten; Wilma Zoutewelle, Veenendaal; Nelly V. d. Spek, Zevenhuizen; Piet Blankestijn, Lunteren; Jeannet Hardeman, Bennekom; Jan Nieuwelink, Soest; Anneke Barendregt, Maasdam; Arjan v. Walsum, Kr. a. d. IJssel; Stefan Blankestijn, Bartieveld.

44. De agent stapt op de botter. „Je hebt aan particulieren verkocht, schipper," zegt hij streng. Onodde probeert niet te ontkennen. „Het is hard," zegt hij, „als je eigen volk niets krijgt van hetgeen je vangt." de, ingenomen met deze medewerking van de politie. De agent draait zich om, om weer van boord te gaan, doch Onodde tikt hem op de schouder. „Ook een zootje?" vraagt hij. „Graag," gaat de diender er op in. Hij heeft blijkbaar op het aanbod reeds gerekend, want uit de zak van zijn uniform diept hij een linnen zakje op, „Nee, nee, zo niet," vermaant hij, als hij ziet dat Onodde zijn schepnet in het bun wil steken. „Denk je dat ik in uniform met een zakje paling van je schuit wil komen? Straks komt mijn zoon wel om de buit te halen." Een half uur later slentert een jongen over het plankier. Bij Gnoddes botter leimt hij op een meerpaal, zoals jongens vaak doen, waimeer ze him tijd aan de haven doden. Maar deze jongen fluit en als Evert op dat fluiten zijn hoofd uit het vooronder steekt, wisselen'zij een knipoogje. Dat is de zoon van de politieman, begrijpt Evert. „Kom maar aan boord," wenkt bij. De jongen stapt aan het dek en duikt in het vooronder. Als hij een ogenblik daarna weer op het plankier klimt en de wal opgaat, ziet niemand wat aan hem. Maar onder zijn wijde jas draagt hij een zak vol aal. En de Gnoddes weten nu hoe zij hun paling veilig aan de burger kunnen slijten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.